22 Temmuz 2015 Çarşamba

Freelancer devinimi

İnsanoğlu yaşamını sürdürmek için çalışmak zorundadır. Ve bu çalışmanın aslında iki çeşiti vardır. Nedir bunlar peki; birincisi düzenli bir iş yani herhangi bir kuruluş ve ya işletmede çalışmak diğeri de her türlü kozun serbest olduğu ticarettir.

Gelişen teknoloji ile birlikte artık yeni bir iş kolunu da beraberinde getirdi. Freelance olarak kendini açığa çıkaran bu iş kolu " serbest çalışma " anlamını taşımaktadır. Peki bu çalışma şeklini biraz daha açacak olursak aslında tamamen internet üzerinden işi veren ve işi alan ikilisi üzerinde yoğunlaşmaktadır.Bu çalışma şeklinin en verimli olanı teknoloji bilgisine güvenen insanlar için bulunmaz bir nimettir. Yani kişi illaki düzenli iş ve ya ticaret değilde serbest bir biçimde kendi bilgisi ve becerisiyle bu iş koluna özgür bir şekilde yönelebilmektedir. Yani teknoloji dediğim illaki MIT yapay zeka yapımı değil microsoft office programlarını iyi bir şekilde kullanabiliyorsa freelancer olarak ciddi miktarlar kazanabilir. Ayrıca kimsenin başınızda olmaması da ayrı bir güzel taraf. Ne patron ne müdür ne de can sıkıcı iş arkadaşları.

Peki bu piyasa ülkemizde hangi seviyede sorusuna gelecek olursak: şöyle bir cevap versek hiç de yanlış olmaz. "Ülkemizde hemen hemen tamamı umut tacirleri tarafından gasp edilmiş ve network marketing sistemine dönmüş bir pazar". Maalesef ki durum bu kadar vahim ki bunu google arama motorundan internetten para kazanmak istiyorum diye arattığınızda karşımızdaki umut tacirlerini çok açık görebiliriz. Yok evden ek gelir yok oturduğum yerden ayda 10000 $ kazandım( TL de değil) gibi gerçeği yansıtmayan duruşlardan ibaret.

Peki freelance çalışma yurtdışında ve dünyada ne seviyede? Bunun cevabını aslında mükemmel bir sistem kurarak gelişmiş ülkeler cevap veriyor. Ve bu sektörün gerçek adamları bir sistem geliştirmişler ve bu sisteme de www.freelancer.com adını vermişler. Sistem kısaca becerisine güvenen kişilerin ki bu beceriler excel kullanımı, word kullanımı, internet araştırmacıları, search engine optimization, programlama, pazarlama, developer, makale yazımı vs. gibi konularda uzmanlıklarına güvenen kişileri bünyesine alıyor ve işi veren şirketler tarafından  belli bir bütçe aralığında ortaya çıkan işler, sistem kullanıcıları tarafından verilen tekliflerle buluşup uygun görülen kişiler işi alıyor ve parasını da paypal hesabı üzerinden alabiliyor. Milyonlarca liralık olan bu sistem nasıl para kazanıyor peki? Sistem de kendi komisyonunu ki bu %5 gibi bir rakam sizin verdiğiniz teklifin üzerine ekleyerek sizin aldığınız takdirde sistemde kendi parasını otomatik olarak alıyor. Aslında mükemmel bir iş kolu hem şirketler için hem de freelancerlar için. Şirketler artık pratik olarak ufak tefek işleri dışarıdan kişilere yaptırıyorlar. Ufak tefek maliyetleri de 200-300$ civarında tabi bu 3 günlük ücret. Aslında olay tamamen sizin geliştireceğiniz profile ve sizin aktifliğinize bakar. Sonuçta siz de birisini bir iş için seçecek olursanız işin ehline verirsiniz. Sistem aynen bu ve mükemmel bir sistem. Kendim de bu sisteden para kazandım. Zaten bu şirket dünya devi olarak geçiyor. Yani boş hayallerle googla günde 100 TL kazanmak istiyorum yazıp da karşınıza çıkan umut tacirlerine cebinizdeki son parayı kaptırmayın. Reel sistemlere yönelin ve kendi yeteneğinizle para kazanın.

İşte gördüğünüz gibi freelance çalışma aslında büyük bir nimet tabiki bunu kullanmayı bilene.

Güzel devinimlerle kalmanız dileğiyle görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder