12 Temmuz 2015 Pazar

İnternetten para kazanmak istiyorum

Google da en fazla aratılan cümleler arasında yer alan " internetten para kazanmak istiyorum " cümlesini realist bir yaklaşımla açıklamak istiyorum.

İlk önce bu cümleyi sarf etmeden önce kişinin internet hakkında ne bildiğini bir sorgulaması gerekir. Çünkü sorgulama bize elimizde ki verilerden ortada olan para kazanma denkleminin bilinmezlerine sayısal veri atayıp atayamayabildiğimizin cevaplarını verecektir.

                              Tarayıcı simgesini hedef mutluluk resmi olarak görmek

 İnternet bilgimizin sadece bir web tarayıcısına çift tıklayıp gelen anasayfayı görüntülecek kadar basit ve genel ise uçuk hayallere kapılmadan ve bu soruyu da araştırmadan gerçekte yapabileceğimiz işlere baksak daha doğru olur. İnternetten para kazanmak için başlıca ve olmazsa şart o web tarayıcısının simgesini hayalimize eşit tutacağımız olduğudur. Zira o simgeyi hedefimiz olarak görmeye başlarsak işimiz o kadar kolay olur. 
                                                                     Yetenek farkındalığı   


Peki bunu böyle düşündükten sonra ne yapacağız? Bundan sonra kendimize ait olan reel hayatta ki yetenekleri düşüneceğiz; ve bu yetenekleri de sanal alemde ne şekilde kullanıp kullanmayacağımıza bakacağız. Örneğin; çok iyi bir mizaha sahip biri iseniz, paranıza yoksa ama internet bağlantınız varsa ve öylece boşa vakit geçiriyorsanız açın bir facebook karikatür ve ya espiri sayfası birkaç aylık bir gerçek özveri ile ciddi kitlelere ulaşır ve sayfanıza reklam alabilirsiniz ki bu hayal değil emin olun birçok tanıdığım kişi bu şekilde para kazandı ve kazanmaya da devam ediyor. Yani işin ikinci kısmı yeteneklerinizin farkında mısınız değil misiniz sorularından ibaret.

                         Pazarlama ruhunuz yoksa mutlaka bunun için biraz uygulama yapmak

Üçüncü olarak pazarlama konusu. Bu konu her ne kadar birilerine göre doğuşten gelen bir olgu olarak tanımlansa da ben onlarla hiçbir zaman aynı fikirde olmadım. Çünkü yeteneklerimizin farkında olduktan sonra gerekli araştırmayla pazarlama olayı hakkında bilgi sahibi olmuş oluruz, belki tam yapamayabiliriz ama para kazanma konusnda yeterli olan pazarlama yeteneğini de elde etmiş oluruz. Merak etmeyin pazarlama yeteneği sadece bir ürün satma değil genel olrak kullanılan bir kelime ki ben onu doğru hedefe istenilen ürünü( bilgi,yetenek,meta vs.) karşı tarafın psikolojisini etkileyerek ürünü elden çıkarıp bundar bir kar sağlamak. Pazarlama konusunda son diyeceğim yetenekleriniz doğrultusunda ve sanal dünyanın içerisinde iseniz bunu pek dert etmeyin.

                             Ürününüzle doğru kitleye doğru araçla doğru zamanda ateş etmek

Bence konunun son hali bu. Elinizdeki yeteneği,ürünü,bilgiyi vs. tüm metaları doğru bir kitle hedef edip, o hedefe ulaşacağınız yol ve son olarak da silahınızla ateş edip hedefi vurmanız. Şöyle bir örnek vermek gerekirse sanal alemden aracı olduğunuz bir ürünün satışını yapacaksınız ve hedeflediğiniz kitle facebook dünyasında zaten var. Peki fiyatı oldukça yüksek olan ürünü bir öğrenciye satabilir misiniz( zengin öğrenciler hariç tabi)? cevap satamazsınız. Yani öğrenci kitlesi bizim hedeflediğimiz müşteri portföyünde yok. Doğal olarak bizim facebook öğrencilerinin olduğu gruplarda ve ya sayfalarda bu ürünün pazarlamamız saçma olur yani bizim için vakit kaybı olur. Ama yetişkinlerin olduğu topluluklardan birinde olsak ve gelişmiş olan pazarlama yeteneği ile bu ürünü bu toplululardan birinde paylaşsak doğal olarak ürün doğru kitleye ulaşmış olur. Örnekten aslında çıkarılacak sonuç çok basittir. Ürün; elimizde olan materyal. Pazarlanacak yol; facebook Hedef kitle ; yetişkinler. Bu doğru stateji aslında bize satışın başarıya ulaşabileceğini ve internetten parayı kazanabileceğimiz gösteriyor.


Yeteneklerinizin farkında olmadan, araştırmadan geliştirmeden ve internet dünyasının nasıl bir nimet olduğunu anlayamadan google a "internetten para kazanmak" istiyorum yazmayın. Çünkü asıl parayı elde edecek olan yine bizleriz. Yani hiç kimse internette birşeylerle uğraşmadan para kazanmıyor. İnternet kimseye para ödemiyor. Parayı sizler yeteneklerinizle internet aracı olarak kazanıyorsunuz.


Hoşçakalın. Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder