12 Temmuz 2015 Pazar

İnternet ve iş hayatı

İnternet insanoğlu için bulunduğu günden itibaren vazgeçilmez bir hale gelmiştir.Her geçen gün daha da insanoğlunun hayatına yerleşmeye devam eden mucizevi buluş hayatımızın çok önemli bir kısmında yer edinmeyi başarmıştır.

İnternet sayesinde hemen hemen her işi yapabilecek konuma gelmiş olmamız bile insan-internet tekvücutluğunu kanıtlamaya başlı başına yetmektedir.Hayatımızı fazlasıyla kolaştıran ve bu yönde de emin adımlarla giden internette kişisel yaşantımızda alışveriş,sohbet,oyun, bilgi edinme vs. gibi özel konular haricinde resmi veya iş ile ilgili işlemlerimizin hemen hemen hepsi yine internet sayesinde olmaktadır.En basitinden şuan bulunduğumuz noktadan dünyanın herhangi bir yerine bir tıklamayla bağlanabilip; istediğimiz bilgiyi,sohbeti ve ya para transferini yapabiliyoruz.
“ İnternet çağa ayak uyduranların aracıdır “ sözü aslında her şeyi açıklamaya yetiyor. İnternete ayak uyduran hem hayatını kolaylaştırır hem de işini yapar. Zira iş yapmaya ve ya iş geliştirmeye yönelik aslında en büyük nimettir internet denen mucize. Çünkü hedef kitle >DÜNYA< .

Size ben burada internet kelimesinin sosyal yaşantımızdaki etkisinden çok iş yaşantımızdaki etkisinden bahsetmek istiyorum. Aslında iş yaşantımızda genelde sosyal yaşantımızla iç içe olduğundan dolayı doğal olarak onu da kapsıyor. Günümüzde reelde iş yapma yetisi başlı başına bir anlam taşımamaktadır.Bunun aksini iddia edenler olabilir ama unutmayın ki artık mahalledeki esnafınızın belki de büyük bir çoğunluğu internet ortamına mutlaka içinde bulunuyor en azından bir bilgi ve ya bir fotoğraf bakmakla bile internet ortamının bir parçası olabiliyor.Doğal olarak aslında yaptığı işi internet dünyasına aktardığında ve hedef kitle dünya olduğunu baz aldığımızda çıkabilecek sonuçları isterseniz en basit haliyle yorumlayalım. Örneğin bir ev eşyası spotçusu günde ortalama 10-20 müşteriye sahiptir ; belki de daha az ve ya fazla. Sonuçta bu esnafımıza uğrayan insanlar ya o civardaki insanlardır ya da onu bilen referanslı başka yerden gelmiş kişilerdir.Ama sonuçta hitap edilen kitle sınırlıdır. Ve bu spotçu işini kendi çabaları veya internet ortamında işi geliştirmeye yönelik birinin yardım etmesiyle internet ortamına yaptığı işi aktarmasından sonra ki müşteri potansiyeli arasındaki fark tabiri caizse dağlar kadar vardır. Ama şu nokta işin özünün de olduğunu unutmayalım. Yaptığın iş internet ortamına ancak internet ortamına bu işi uyarlayabilen kişiler, siteler, forumlar ve ya gruplar sayesinde ama gerekli yatırımlar ve reklamların yapılması halinde sizin hit olmanızı sağlar doğal olarak hit olmak demek size işine daha fazla önem gösteren sıfatı almanızı  bunun yanında da daha fazla nakit girdisi daha fazla tanınılabilirlik olgularını katar. Dediğim gibi yaptığınız işi bu sınırsız dünyaya aktardığınız da sınırsız kazançlar elde edebilir sınırsız müşteri kitlesine sahip olabilirsiniz. Bu konuyu aslında daha fazla açmam gerekecek çünkü bazı arkadaşların kafasında internet dünyasına bağlanmak sadece kendisine ait internet sitesi ile yola çıkmak olduğunu görüyorum ama merak etmeyin okumaya devam ettikçe ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız.
Ne dedim işinizi internet alemine aktarmaktan bahsettik ama bunu doğru bir şekille yapmaktan bahsettim. Yani verdiğim spotçu örneğinde işini internete aktarmak o spotçuya ait toplamda 200 TL ye mal olmuş, çok basit hazır şablon kullanılmış google adwords e reklamları verilmemiş bir internet sitesi değil.Bu kadar basit değil ne yazık ki öyle hemen bu kadar basit bir şekilde ceplerimizi parayla doldurmuş olsaydık çok güzel olurdu ama maalesef hayal dünyasında yaşamayalım.Öyle bir şey olsaydı milyonlarca internet sitesine sahip esnafların hepsi şuan porche bir spor arabayla geziyor olurdu.Yaptığınız işi internet aleminde hedef kitlesi doğru seçilmiş, sektörünüzle alakalı  olan internet sitelerinde açıklaycı,şık ve kaliteli platformlarda yaptığınız sürece doğru adımlarla işinizde büyüme ve kazanma yolunda gidersiniz.Yani demek istediğim artık açtığınız web siteleri tek başına bir şeye yaramıyor. Çünkü şunu unutuyorsunuz her geçen gün binlerce,onbinlerce internet siteleri açılmaktadır ve müşterilerde bunların hepsine giremiyor.

İşinizin internet aleminde yer alması için internet sitelerini yan destek olarak sosyal platform ağları mükemmel bir şekilde yardımımıza koşmup olup doğru kullandığımız sürece bu sosyal platformların internet sitemize müşteri kitlesini yönlendirme de büyük rol oynayacaktır ve bu da bize ürünlerimizin satışı ve reklam konusunda daha fazla artı sağlayacaktır. Sosyal platformları kendi işiniz için doğru bir şekilde kullanılmasını ciddi istatisklerle ve tablolarla sizlere gelecek yazımda daha net ve uygulamalı bir şekilde göstermeye çalışacağım.


Tekrar görüşmek üzere

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder